Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Ковчег з частками мощів 12-ти святих воїнів відвідав військову частину у с. Ольшаниці

17 жовтня, за благословенням архієпископа Білоцерківського і Богуславського Августина, ковчег з частками мощів 12-ти святих воїнів відвідав військову частину у с. Ольшаниці Рокитнянського благочиння. Молебень у Свято-Георгіївській церкві, що на території військової частини А-0543, звершив її настоятель протоієрей Віталій Цитрін. Йому співслужили завідувач канцелярією Білоцерківської єпархії протоієрей Валерій Яблонський та клірик жіночого монастиря святої рівноапостольної Марії Магдалини у м. Білій Церкві диякон Георгій Безкоровайний.
На молебні молилися: командир військової частини полковник Євстафьєв Сергій Васильович, офіцери, солдати та жителі військового містечка, які після завершення молитви вшанували святиню.
Після Богослужіння протоієрей Валерій розповів про перебування ковчегу з частками мощів12-ти святих воїнів по єпархіях Української Православної Церкви, яке звершується за благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України. Священик підкреслив значення мужнього подвигу святих воїнів для християн сьогодення та побажав військовослужбовцям заступництва цих святих угодників Божих і їхньої допомоги у несенні військової служби.