Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Відбулось 170-річчя Свято-Покровського храму у с.Ромашках

14 жовтня архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Покровську парафію у селі Ромашках Рокитнянського благочиння, настоятелем якої є протоієрей Петро Коваленко.
Візит архієрея відбувся з нагоди 170-річчя храму, його престольного свята та 55-річчя від дня народження настоятеля церкви.
У співслужінні благочинного протоієрея Олександра Тарасюка та духовенства Рокитнянського благочиння, а також насельників Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського архієпископ Августин очолив Божественну літургію з хресною ходою та виголосив проповідь.
За Богослужінням серед парафіян і паломників молилася голова Рокитнянської районної ради Осінська Світлана Павлівна.
Під час Літургії архіпастир вручив настоятелю храму чергову священицьку відзнаку – палицю, якою його удостоїв Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.
Після служби Божої архієпископ Августин виголосив вітання, вручив парафії грамоту Блаженнішого Митрополита Володимира, настоятелю – грамоту Керуючого Білоцерківською єпархією та пам’ятний подарунок – ікону святих апостолів Петра і Павла, благодійникам ордени Української Православної Церкви святителя Миколая Чудотворця, а вірним пам’ятні іконки.

***
До речі, Свято-Покровський храм у селі Ромашках найбільший серед сільських храмів Київської області.