Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. У день Воздвиження Хреста Господнього в місті святкували відразу три церковні ювілеї 2013 року

27-го вересня архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор у Свято-Хресто-Воздвиженському соборі міста Ужгород очолив святкове богослужіння з нагоди свята Воздвиження Хреста Господнього, а також святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, 1150-річчя місії святих рівноапостольних Кирила і Мефодія на Слов’янських землях та 1700-річчя від підписання Міланського едикту, відповідно до якого Християнство стало можливим вільною сповідувати, як релігію Римської імперії.
На богослужіння зібралися тисячі вірян з усієї Закарпатської області. Серед духовенства були представники сусідньої Помісної Православної Церкви Чеських земель і Словакії.
Під час літургії владика звершив дві хіротонії. В сан священика був висвячений диякон Іоанн Монастир, а дияконом став заступник голови єпархіального Відділу у справах сім’ї та молоді з молодіжних питань — Олександр Онисько.
У своїй проповіді керуючий Мукачівською єпархією звернув увагу вірників на зміст крестоносіння та підкреслив велике значення для нас, християн третього тисячоліття, ювілейних подій, що трапилися в далекі часи зародження Християнства загалом і на Київській Русі зокрема.
У прямому ефірі з 9.50 по 12.35 святкове богослужіння транслювала ЗОДТРК «Тиса1».