Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. 70 річниця з дня визволення міста від фашистських загарбників

23 вересня відбулося традиційне покладання вінків і квітів на Меморіалі Солдатської Слави та мітинг, присвячені 70-річчю визволення Полтави від фашистських загарбників, Дню партизанської слави та Дню міста.
Віддати данину пам’яті визволителям Полтави, полеглим у роки війни землякам на священне для полтавців місце прийшли керівники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування області та міста, учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни, ветерани праці, Збройних сил, представники трудових колективів, студентської та учнівської молоді, гості міста. Участь у заході взяв Керуючий Полтавською єпархією митрополит Филип.
Урочистою ходою пройшла колона полтавців по вулиці Фрунзе до Вічного вогню – символу вічної слави і вічної пам’яті героям — визволителям.
Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув у роки Великої Вітчизняної війни, поклали вінки, гірлянди і квіти до обеліску та могил полеглих воїнів – визволителів Полтави.
Після покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави владика Филип привітав Учасника бойових дій визволення Полтави Зайцева Михайла Семеновича.
Вічна пам’ять і слава визволителям Полтави.