Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Відбулось святкове відкриття спортивного майданчика національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка

3 вересня на території студентського містечка Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка відбулися урочистості з нагоди відкриття футбольного майданчика зі штучним покриттям.
В урочистостях взяли участь заслужений працівник освіти України, кандидат в майстри спорту України, капітан збірної команди ПолтНТУ з настільного тенісу, ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко, заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Марченко, директор департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Володимир Мирошниченко, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач, голова постійної комісії Полтавської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму Андрій Соколов, член наглядової ради ПолтНТУ, начальник Полтавського відділення ПАТ «Укрсоцбанк» Юрій Шляховий.
З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, участь в урочистій події взяв настоятель Сампсонівського храму на Полі Полтавської битви протоієрей Костянтин Оніпко.
Вітаючи всіх присутніх з відкриттям спортивного майданчика ПолтНТУ, ректор Володимир Онищенко зазначив: «Стало доброю традицією навчальний рік розпочинати з відкриття нового структурного підрозділу, або ж об’єкту матеріально-технічної бази. Вже два роки поспіль в нашому університеті здійснюється підготовка фахівців за напрямом «Здоров’я людини». В рамках розвитку матеріально-технічної бази сьогодні ми відкриваємо новий спортивний майданчик зі штучним покриттям – футбольне поле».
Велику роль в будівництві, облаштуванні спортивного майданчика зіграла студентська молодь університету, адже коли було прийнято рішення Вченої ради про створення нового, сучасного футбольного поля зі штучним покриттям, студенти відгукнулися на таку пропозицію та взяли участь у створенні спортивного майданчика.
Проект футбольного поля зі штучним покриттям було розроблено фахівцями ПолтНТУ – ландшафтний дизайн був спроектований архітекторами університету, втілений же у життя – студентами та працівниками служби адміністративно-господарської частини університету.
Володимир Онищенко висловив особливу подяку благодійному фонду братів Павліченків: «Брати Павліченки та їхній фонд подарували нам це штучне покриттям. Тепер студенти нашого студмістечка мають нову можливість займатися спортом, бути фізично сильними та пропагувати здоровий спосіб життя, що також стане допомогою у їхньому успішному навчанні. У гуртожитках ПолтНТУ проживає більше 3000 студентів з усіх без виключення районів Полтавської області та регіонів України, тому створення таких прекрасних можливостей для розвитку студентів у руслі спорту та здорового способу життя є надзвичайно актуальним для нашого університету».
Заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Марченко зазначив: «Значення сьогоднішнього свята є великим не тільки для нашого міста та університету, але і для області та держави загалом. Володимир Олександрович проявив велику жагу до розвитку спорту у ПолтНТУ та завдяки його сумлінній праці сьогодні мрії про створення такого спортивного майданчика у ПолтНТУ здійснюються. Хочу подякувати і студентам ПолтНТУ, які завзято взялися за благородну справу – облаштування нового футбольного поля зі штучним покриттям, адже такі добрі справи запам’ятовуються на віки».
На урочистому відкритті активні студенти, які долучилися до будування нового футбольного поля зі штучним покриттям були нагороджені Подяками ректора ПолтНТУ та грошовими преміями.
Директор департаменту освіти Полтавської обласної державної адміністрації Володимир Мирошниченко зауважив: «Традиції, які започаткував Олександр Григорович Онищенко – це традиції щорічного прикрашення рідного вищого навчального закладу. Володимир Онищенко вдало продовжує багаторічні традиції ПолтНТУ, і всі ці добрі справи спрямовані на добробут викладачів та студентів ПолтНТУ».
Голова постійної комісії Полтавської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму Андрій Соколов продовжуючи ряд вітальних слів до відкриття нового спортивного майданчика у студмістечку ПолтНТУ, зазначив: «Сьогодні ми разом з ректоратом, педагогічним та студентським колективами ПолтНТУ святкуємо справжнє свято спорту та молодості. Аби гра на спортивному майданчику була результативною та приносила студентам та викладачам справжню спортивну насолоду, хочу подарувати ПолтНТУ ці футбольні м’ячі, а команді, яка стане переможцем у турнірі Пам’яті ректора університету 1982-2003 рр., доктора технічних наук, професора Олександра Григоровича Онищенка квитки до ТРЦ «Конкорд» на перегляд фільму «Около футбола», який, до речі, має футбольну тематику. Бажаю всім присутнім справжньої спортивної наснаги та перемог!».
«В місті Полтаві всі знають, що студенти ПолтНТУ малюють, креслять, будують, танцюють, жартують, грають в теніс, їздять на велосипедах. Сьогодні ж всі стануть свідками того, як студенти грають у футбол, адже створення такого спортивного майданчика стане справжнім трампліном до майбутніх перемог для студентів ПолтНТУ», — зазначила секретар міської ради Оксана Деркач, — «Сьогодні відкриття нового спортмайданчика є і даниною пам’яті надзвичайно душевної, порядної і благородної людини – ректора ПолтНТУ 1982-2003 рр., доктора технічних наук, професора Олександра Григоровича Онищенка».
Відкрили новий спортмайданчик ректор ПолтНТУ – Володимир Онищенко та президент студентського парламенту Костянтин Репало, які відразу ж забили гол у ворота, чим започаткували справжню традицію футбольних перемог ПолтНТУ на новому полі.
Відразу ж після відкриття футбольного майданчика був розпочатий і турнір пам’яті ректора університету 1982-2003 рр., доктора технічних наук, професора Олександра Григоровича Онищенка. До турніру долучилися факультетські збірні команди студентів та викладачів за особистої участі ректора Володимира Онищенка. В турнірі взяли участь і структурні підрозділи ПолтНТУ – Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум та Миргородський державний художньо-промисловий коледж імені М.В.Гоголя Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.