Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. В Свято-Троїцькому монастирі с. Буківцьово освячено перший дерев’яний храм

22-го вересня керуючий Мукачівською єпархією звершив чин освячення престолу та нового дерев’яного Свято-Троїцького храму с. Буківцьово, що на Березнянщині.
Під перший монастирський храм владика Феодор освятив фундамент ще минулого року, а цього року будівництво храму було закінчено.
Велика кількість дітей, молоді та паломників в «наймолодшій» обителі єпархії, яка розташована високо в горах, зустрічали хлібом та сіллю свого архіпастиря. Після уставного чину освячення та Божественної літургії звершився хресний хід довкола храму та дзвіниці, яка також була освячена.
Свято-Троїцький монастир, який розташований далеко від населених пунктів, є одним із «наймолодших» монастирів Мукачівської єпархії. Чотири роки тому назад в мальовничих Карпатських горах, була заснована обитель, яка по суті стала пустинним оазисом духовності. За цей короткий період православні вірники полюбили цю святиню, тому трудами духівника обителі ієромонаха Рафаїла та прихожанами були споруджені перші монастирські будівлі. Архієпископ Феодор побажав отцю Рафаїлу та насельницям допомоги Божої в несінні їхнього смиренного монашого подвигу.
В цей же день, поруч із монастирем, було відкрите цілюще джерело на честь святого праведного Симеона Богоприїмця.