Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Єпархія урочисто відзначила ювілей Хрещення Київської Русі

22 вересня у Львівській єпархії пройшли урочисті заходи, присвячені 1025-річчю ювілею Хрещення Київської Русі.
У храмі в ім’я пророка Божого Ілії міста Трускавця митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, єпископів Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, Івано-Франківського і Коломийського Пантелеімона та Львівського і Галицького Філарета, а також духовенства Львівської єпархії, звершив Божественну літургію.
При в’їзді у місто архіпастирів зустріло духовенство та вірні Львівської єпархії.
Під час відправи єпископ Філарет нагородив кліриків єпархії богослужбовими нагородами: архімандрита Севастіана (Деркача) та протоієрея Петра Федака правом ношення другого хреста з прикрасами, протоієрея Романа Кононенка та протоієрея Назарія Швеця правом ношення палиці, священика Богдана Богеру наперсним хрестом, а диякона Георгія Суряднова було возведено у сан протодиякона.
За богослужінням молилися також учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Сім’я — основа Церкви і Держави», яка розпочала свою роботу 23 вересня.
Наприкінці Літургії митрополит Симеон оголосив вітальний адрес Блаженнішого Митрополита Київського і всієї Володимира до учасників урочистостей у Львівській єпархії.
У слові-відповіді владика Філарет подякував архієреям та всім гостям святкування. На молитовну згадку про подію керуючий Львівською єпархією подарував ієрархам та гомаді храму списки Тихвінсько-Львівської Сльозоточивої ікони Пресвятої Богородиці.
Після богослужіння відбулася урочиста частина.