Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священнослужителі Волинської єпархії та Луцький міський голова Микола Романюк вручили подарунки до 1 вересня школярам, родини яких опинились у складних життєвих обставинах

30 серпня, в рамках благодійної акції «Скоро до школи», організованої Волинською єпархією УПЦ спільно із Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, і яка тривала впродовж літа відбулось вручення шкільного приладдя школярам, які виховуються в сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах.
Участь у заході взяли секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, керівник інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, Луцький міський голова Микола Романюк, та директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.
Ліна Галан зауважила, що тісна співпраця Волинської єпархії УПЦ і Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який працює із родинами, які опинились у складних життєвих обставинах триває вже три роки, і за цей час вдалось втілити в життя не один благодійних проект.
«Я хочу щиро подякувати митрополити Волинському і Луцькому Ніфонту за те, що він завжди виступає із благодійними ініціативами, сподіваємось, що він скоро видужає і буде із нами», — сказав, звертаючись до присутніх Луцький міський голова Микола Романюк.
Він також згадав то й час як сам, свого часу став першокласником: «я вчився у сільській школі, вчились ми у двох хатах, писали чорнилами. А зараз, дякувати Богу, цього нема і наші дітки мають усі сучасні можливості для навчання».
«Хочу переказати вам благословення від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Нехай Бог із високого неба благословляє вас на навчання, щоб ви дорогі дітки вчились гарно», — зауважив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
В свою чергу голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук розповів, що сам має дітей шкільного віку, і прекрасно знає, що таке готувати дітей до нового навчального року.
«Бажаю вам Божого благословення, і гарного навчання», — додав він.
Отець Валентин також подякував Луцькому міському голові Миколі Романюку за особливу активність у здійсненні благодійних справ: «25 років тому ми не могли і мріяти, що Церква і держава будуть разом працювати на цій ниві»
Луцький міський голова Микола Романюк і священнослужителі також вручили особливі подарунки шістьом дітлахам, які цього року переступлять поріг першого класу – вони не дітки подарували їм шкільні портфелі, але і власноруч одягнули їх на спини майбутніх першокласників.
А хор вихованців Волинської духовної семінарії виконав кілька духовних піснеспівів до Божої Матері : «Богородице Діво радуйся», а також тропар свята Успіння Пресвятої Богородиці.
«Нехай Божа Матір оберігає і благословляє вас», — додав секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
А насамкінець хор вихованців ВДС проспівав усім присутнім многолітня.