Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт передав кошти для онкохворих дітей

25 вересня митрополит Волинський і Луцький Ніфонт передав благодійному фонду «СТОПРАК» 10 тисяч 787 гривень, зібраних волонтерами в ході проведення 15 вересня Дня Православної Сім’ї.
Волинська єпархія УПЦ провела цього дня низку заходів, зокрема в минулу неділю відбувся День тверезості. У ході цього заходу православні волонтери зібрали для потреб онкохворих діток більше 10 тисяч гривень. А загалом впродовж цього року зусиллями Волинської єпархії УПЦ для лікування хворих на тяжку недугу раку було зібрано понад 100 тисяч гривень. Зібрані кошти використають для купівлі шейкера для тромбоцитів, котрі так необхідні для онкохворих діток. Наразі волонтери спільними зусиллями зібрали близько 51 тис., а потрібно 95 тис. гривень.«Онкохвороба – це біда сьогоднішнього часу і для батьків хворих діток це величезне випробування», — резюмував голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ, протоієрей Валентин Марчук.
«Я сам зараз перебуваю у лікарні та особисто маю можливість бачити, як іноді важко приходиться людям, які не мають коштів на лікування. І тому допомога таким людям з боку Церкви – надзвичайно важлива, адже це є виконання євангельської заповіді нашого Спасителя про допомогу ближньому», — наголосив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Опісля, президент благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук подарувала митрополиту Ніфонту писанки, виготовлені руками вдячних дітей.
Владика Ніфонт закликав усіх, хто має змогу, долучитися до збору коштів. “Для нужденних навіть маленька допомога в радість”, — наголосив він.