Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. До Свято-Покровського кафедрального храму прибули мощі святих воїнів

21 вересня до міста Луцька, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, в рамках Всеукраїнського Хресного ходу, прибув ковчег із частками мощей святих воїнів.
Священнослужителі і вірні зустріли святиню у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.
«Дорогі брати і сестри, ми сьогодні маємо в день свята Різдва Пресвятої Богородиці велику радість – зустріти в нашому кафедральному храмі велику святиню — ковчег із мощами святих воїнів, серед яких такі шановані святі, як великомученик Георгій Побідоносець. Вони прикладом свого життя показали як слід берегти святу Православну віру, адже вони віддали за неї життя», — сказав, звертаючись до присутніх благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук. До слова, мощі до храму привіз секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
Православні лучани та гості міста мають нагоду прикластись до мощей таких угодників Божих як святі великомученики Георгій Побідоносець, Феодор Тірон, та інших православних воїнів, канонізованих Церквою. Серед них – не тільки полководці і центуріони армії античної Римської імперії, які в дилемі вірності Христовій вірі і кар’єрі обрали шлях слідуванню Христу і Його Церкві, тобто воїни –мученики, але і ті, хто в часи Середньовіччя боронив Руську землю і Святу Православну Церкву від нападників.
Святиня перебуватиме у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька до понеділка 23 вересня. А з 23 вересня о 17-й годні вони прибудуть у Храм ВСЗВ Луцька. 26 вересня, після ранішньої Літургії, ковчежег із мощами святих воїнів покине місто.