Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулись збори благочинних Волинської єпархії

5 вересня,з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, відбулись збори благочинних Волинської єпархії. Очолив збори правлячий архієрей – митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Участь у зборах взяли секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, благочинні єпархії.
Після молитви «Царю Небесний», владика Ніфонт розповів про підсумки святкувань 1025 річниці Хрещення Київської Русі у Києві.
Головною темою зібрання став аналіз діяльності православних громад у 2013 році.
Під час зборів були підбиті підсумки та розглянуті нові проекти заходів зі святкування 1025-ї річниці Дня хрещення Київської Русі.
Зокрема, голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук розповів про проведення низки заходів та про успішність їх реалізації в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі на Волині: проведення хресних ходів, молодіжних фестивалів, благодійних та просвітницьких акцій.
З нагоди цього ювілею та 20-ї річниці перебування Почаївської ікони Божої Матері на Волині з благословення Предстоятеля УПЦ в єпархії відбувся Хресний хід з Почаївською іконою Божої Матері.
Було заслухано доповідь секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, в якій він розповів про рішення Координаційної Ради наголосив на важливості налагодження найтіснішого співробітництва благочинних з Координаційною Радою.
Також на зборах були розглянуті питання щодо реалізації місіонерських та соціальних проектів.
Також на засіданні були обговорені заходи, які ще плануються в єпархії у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі: проведення Дня Православної Сім’ї, Дня тверезості, проведення Урочистих Зборів, святкувань з нагоди дня пам’яті Всіх святих землі Волинської, Хресного ходу у місті священнослужителями Волинської та Володимир-Волинської єпархій, науково-практичної конференції та ряду просвітницьких, місіонерських та благодійних проектів.
Також присутні отці привітали архіпастиря з присвоєнням йому звання «Почесний громадянин Волині».
На завершення зборів благочинних Волинської єпархії митрополит звернувся до духовенства з закликом до ревного виконання своїх обов’язків та до активізації просвітницької діяльності і соціального служіння на парафіях.