Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Відбулось професійне свято Криворізьких рятувальників

16 вересня відбулися урочисті поздоровлення рятувальників Кривого Рогу з нагоди відзначення професійного свята – Дня рятівника.
Професія рятувальника дуже складна і небезпечна. Це – справа мужніх і сміливих людей, які в скрутну хвилину першими приходять на допомогу. Кожен тривожний виїзд – це випробування сили духу і професіоналізму, а кожна ліквідована пожежа – це врятовані життя людей, збережені матеріальні і культурні цінності. Пожежно-рятувальним підрозділам визначене завдання щодо реагування на всі негаразди, з якими в повсякденному житті може зустрітися кожен. Це пожежі, дорожньо-транспортні пригоди, нещасні випадки з людьми на воді, руйнування будівель та окремих їх елементів, наслідки складних метеорологічних умов та ліквідація багатьох інших нестандартних побутових ситуацій.
На святкуванні цієї події були присутні міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, заступник міського голови Григорій Вербицький, заступник начальника Головного управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Василь Парубенко, представники духовенства, ветерани, члени родин співробітників, загиблих під час виконання службових обов’язків, та почесні гості, які прийшли поздоровити рятувальників зі святом та подякувати їм за нелегку та відповідальну працю. Святкування урочистостей почалося з покладання квітів почесними гостями та ветеранами до Меморіалу загиблих співробітників пожежно-рятувальних підрозділів під час виконання службових обов’язків. Міський голова Юрій Вілкул привітав всіх співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій з професійним святом, після чого відбулося оголошення рішення про нагородження співробітників пожежно-рятувальної служби. За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, виявлених під час ліквідації надзвичайних ситуацій та в честь святкування Дня рятівника кращі співробітники рятувальної служби були нагороджені грамотами та отримали чергові спеціальні звання.
Привітали рятувальників і представники духовенства. З благословення архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема працівників МНС привітав голова єпархіального Відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Андрій Будовський. Отець Андрій благословив рятувальників і дав напуття й надалі з честю служити людям і виконувати свій обов’язок на благо Вітчизни. Зокрема, священик зазначив: «Слово «рятувальник» для всіх людей неодмінно пов’язане з такими поняттями як милосердя, відвага, честь, хоробрість, сміливість. Люди, що надходять на службу рятувальників, проходять ретельний відбір за психологічними, моральними і фізичними якостями, найважливішими з яких є готовність блискавично прийняти рішення, швидке реагування на поставлене завдання. Рятувальники також є інструментом в руках Божих: люди, що потрапили в біду, нерідко вдаються до останньої надії і молитовно звертаються до Всевишнього за допомогою. І коли на допомогу таким людям приходять рятувальники, то вони в їх очах виглядають ангелами-охоронцями, яких Господь послав заради їх порятунку. Тому Господь і благословляє рятувальників, зміцнюючи їх і даруючи сили для настільки важкого служіння».
Наприкінці найкращі по показникам співробітники рятувальної служби з нагоди свята були нагороджені срібними натільними хрестами.