Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем взяв участь у фестивалі національно-культурних товариств

Архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем взяв участь в ІІІ Міському фестивалі мистецтв національно-культурних товариств м. Кривого Рогу «Єдина родина – моя Україна», який відбувся 22 вересня на Арт-майдані біля міського драматичного театру імені Тараса Шевченка.
О 15 годині на проспекті Карла Маркса розпочалась урочиста хода, в якій взяли участь представники 15 національностей, які проживають в Кривому Розі, серед яких українці, росіяни, поляки, вірмени, грузини, чеченці, євреї, азербайджанці та інші. Урочисту ходу очолили мер міста Юрій Вілкул, народні депутати, керівники районів міста, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, керівники підприємств міста, діячі культури, мистецтв та спорту.
Біля міського театру кожна община презентувала гостям свята свої інформаційні стенди, познайомила жителів міста з особливостями своєї культури і побуту, національною кухнею, а також передала предмети вжитку своєї діаспори міському історично-краєзнавчому музею.
У вітальному слові архієпископ Єфрем звернувся до представників всіх общин, підкресливши роль Кривого Рогу як багатонаціонального міста, для якого важливим є проживання людей різних національностей, культур і віросповідань у мирі та злагоді. Завершився фестиваль вечірнім святковим концертом, в якому були представлені творчі номери від кожної діаспори.