Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У день пам’яті преподобних Антонія та Феодосія Печерських Предстоятель УПЦ звершив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври

15 вересня  день пам’яті преподобних Антонія та Феодосія Печерських, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (намісник Лаври), архієпископи – Новогрудський і Лідський Гурій (керуючий справами Білоруського Екзархату), Луганський і Алчевський Митрофан (голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ), Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи — Ямпільський Іосиф, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, насельники монастиря у священному сані.
Під час відправи Архіпастир помолився за упокій новопреставленого єпископа Мефодія (Петровцій).
За богослужінням Блаженніший Митрополит Володимир висвятив у сан священика викладача Київської духовної академії диякона Віталія Вороніна.
Наприкінці богослужіння Первосвятитель подякував віруючим за спільну молитву та наголосив на важливості молитви у житті християнина.