Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Співчуття Блаженнішого Митрополита Володимира у зв’язку з кончиною єпископа Мефодія (Петровцій)

13 вересня 2013 року на 72 році життя спочив у Господі перший керуючий Хустської єпархії єпископ Мефодій (Петровцій).
Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир направив співчуття архієпископу Хустському і Виноградівському Марку, рідним та близьким спочилого єпископа Мефодія.

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ МАРКУ,
АРХІЄПИСКОПУ ХУСТСЬКОМУ І ВИНОГРАДІВСЬКОМУ
РІДНИМ ТА БЛИЗЬКИМ СПОЧИЛОГО ЄПИСКОПА МЕФОДІЯ (ПЕТРОВЩЙ)

Ваше Високопреосвященство!

Шановні брати та сестри!

Зі скорботою дізнався про смерть Преосвященного єпископа Мефодія, першого керуючого архієрея Хустської і Виноградівської єпархії.
Від імені архієреїв, кліриків, ченців і мирян Української Православної Церкви та від себе особисто висловлюю глибокі співчуття Вам, дорогий владико, рідним та близьким спочилого.
Владика Мефодій з честю ніс хрест монаха, священнослужителя і архієрея, що поклала на нього Свята Матір Церква. Його серце завжди було готове уповати на Господа (Пс. 111, 8), а у своїх трудах він був світочем віри для своєї пастви. Архіпастир став взірцем ревного діяча на ниві Христовій, який жертовним служінням завоював любов і повагу церковного народу.
Гаряче підношу молитви за спокій душі новопреставленого єпископа Мефодія в місці світлому, в місці спокою, де немає ніякої хвороби, печалі і зітхання, а Життя Вічне.

Вічна та блаженна йому пам’ять!

+ВОЛОДИМИР
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ