Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники УПЦ взяли участь в роботі круглого столу ОБСЄ з питань визнання релігійних громад з боку держави

3 вересня у столиці України — чинного голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі — відбувся консультативний круглий стіл з обговорення проекту Керівних принципів Бюро ОБСЄ щодо демократичних інститутів і прав людини в галузі визнання релігійних громад та інших громад, пов’язаних з переконаннями.
Серед учасників заходу були відповідальний секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич, радник Предстоятеля Української Православної Церкви Ю.Є. Решетников, голова Відділу Московського Патріархату із взаємин Церкви й суспільства, член Консультативної ради ОБСЄ з питань свободи релігії або переконань протоієрей Всеволод Чаплін.
Під час дискусії, в якій також взяли участь представники різних релігійних громад, державних органів ряду країн, вчені й дипломати, проект документа було піддано детальному обговоренню.
Проект спрямований на сприяння державному визнанню релігійних громад шляхом їхньої реєстрації.
Обговорення даного проекту ще раз засвідчило відповідність вітчизняного законодавства демократичним стандартам у сфері державно-церковних відносин.
Водночас, виступаючи на круглому столі, Юрій Решетников наголосив на необхідності передбачення в законодавстві України можливості надання статусу юридичної особи релігійним об’єднанням, запропонувавши врахувати таку пропозицію у документі.