Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Освячено Свято-Петропавлівський храм у селищі Березівці

28 вересня жителі одного із мальовничих селищ Полісся Березівка, що розташоване у Любарському районі, урочисто зустрічали свого правлячого архіпастиря — архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима.
Біля новозбудованого Свято-Петропавлівського храму архіпастиря зустрічали духовенство, віряни, діти у вишитому народному вбрані, котрі вручили владиці коровай та квіти.
Після урочистої зустрічі архієпископ Никодим у співслужінні духовенства звершив уставний чин освячення престолу та храму на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла. Храм знаходиться на етапі будівництва, але внутрішня його частина майже завершена, тривають роботи по зовнішньому благоустрою.
Під час Божественної літургії, котра слідувала відразу по завершенні освячення, владиці Никодиму співслужили: благочинний Любарського району прот. Миколай Шапіренко, благочинний Чуднівського округу прот. Андрій Змієвський, настоятель парафії ієрей Миколай Рудницький, духовенство Любарського благочиння, священство Вінницької єпархії та інші.
На завершення літургії владика Никодим виголосив настановчу проповідь, подякував духовенству та прихожанам за єдність у молитві, настоятелю побажав ще багато років у такій же ревності віри та старанні трудитися у славу Божу та на благо святої Христової Церкви. Усім, хто беспосередньо долучився та приклав зусилля до будівництва величного храму архіпастир вручив почесні грамоти.
Насамкінець свого візиту на Любарщину владика відвідав будівництво Свято-Пантелеймонівського храму у районному центрі.