Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Відбулось перше осіннє зібрання благочинних єпархії

10 вересня у Свято-Успенському архієрейському соборі м. Житомира було проведено вересневе зібрання благочинних Житомирської єпархії.
Традиційно очолив збори правлячий архієрей, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Серед присутніх: секретар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), намісник Спасо-Преображенського Тригірського чоловічого монастиря архім. Галактіон (Корінчук), отці благочинні та керівники єпархіальних відділів.
Під час заходу архієпископ Никодим розповів духовенству про проходження урочистостей з нагоди прославлення святого священномученика Павла Житомирського, котрі відбулися в обласному центрі 25 серпня нинішнього року. Владика наголосив щоб святого угодника Божого ієрея Павла згадували по храмах єпархії на богослужіннях під час отпусту, також запропонував благочинним повозити ікону священномученика по районам для поклоніння вірян.
Секретар єпархії, архім. Олексій (Овсянніков), нагадав присутнім основні формальності, норми поведінки та форму вбрання під час візиту в єпархіальне управління і зокрема до керуючого архіпастиря.
Владика Никодим довів до відома священства інформацію щодо проведення щорічних загальноєпархіальних зборів, котрі планується провести цьогоріч 3 жовтня. Також архіпастир обговорив із благочинними різні загальноцерковні питання, питання єпархіальної буденності, розповів про прибуття в м. Житомир часточки чесних мощей святителя Луки Кримського, котрі будуть постійно знаходитись у кафедральному соборі обласного центру. Також мощі будуть надані у благочинні райони для поклоніння вірних.