Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У єпархії відзначили день сім’ї

15 вересня цього року вперше відбулося святкування ще одного дня пам’яті покровителів шлюбу святих благовірних князя Петра та княгині Февронії, Муромських чудотворців. Встановлення додаткового дня пам’яті цих святих в недільний день, що передує 19 вересня, зумовлено великим шануванням покровителів шлюбу та бажанням багатьох християн вступити в церковний шлюб у день пам’яті святих 8 червня, який припадає на період Петрового посту.
У Вінницькій єпархії на 15 вересня припало святкування 80-річчя утворення єпархії 1000-ліття Лядівського скельного монастиря. В силу того, що багато священнослужителів було задіяно в заходах, присвячених святкуванню цих ювілеїв, відзначити день сім’ї митрополит Симеон благословив наступної неділі, тобто 22 вересня.
Так, в неділю, 22 вересня, в актовій залі НВК Святого Миколая пройшов святковий концерт родини протоієрея Агафангела Давидовського, присвячений Дню сім’ї. увазі глядачів буди запропоновані як сольні виступи, так і дуети. А завершальним акордом дійства стала композиція С.Трофімова під назвою: «За тихой рекой» у виконанні усієї родини.