Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Перша цеглина нового храму у Шацьку

Пройшло два роки з тої пори , коли почали виготовлятися документи і Слава Богу вже 6 червня 2012 року Шацька громада в честь преподобного Онуфрія Великого отримала дозвіл на початок будівництво прекрасного храму.
Три роки тому, коли починалася історія нашого приходу, людям довелося теж будувати , облаштовувати приміщення під тимчасовий храм.
На престольне свято 25 червня 2012 року на церковній території був відслужений молебень і освячене місце під храм. За підтримки голови райдержадміністрації Володимира Степановича Найди був виритий котлован 19 липня 2012року.
22 серпня 2012 року вже почалося справжнє будівництво, розпочато залив бетонних подушок ,під фундамент храму.
18 вересня 2012 року – встановлення першого фундаментного блоку. Велика подяка депутату верховної ради Степану Петровичу Івахіву за його підтримки встановлена вся вівтарна частина фундаменту.
За період з 22 серпня по 7 листопада був зведений фундамент за допомоги всіх без винятку, і старих, і молодих і навіть самих маленьких прихожан.
18 листопада 2012 на наш прихід приїхав Преосвященніший владика Володимир, єпископ Володимир -Волинський і Ковельський й заклав наріжний камінь в фундамент храму .
13серпня 2013року був закладена перша цеглина в стіни храму бригадою з села Мельники.
Вірю і надіюся, що віра,терпіння, сила не зменшиться в наших шачан і ми з допомогою Божою з молитвою до преподобного Онуфрія Великого збудуємо цей прекрасний храм на Славу Божу для спасіння наших безсмертних душ.
Настоятель храму ієрей Володимир Гичка