Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Відбулись збори духовенства єпархії

16 вересня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві відбулися збори кліриків та голів відділів єпархії, які очолив архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин.
Після загальної молитви, з благословення владики, з доповіддю виступив гість – керівник Відділу у справах сім’ї Харківської єпархії, головний редактор газети «Родительский комитет» протоієрей Олександр Каневський. Священик розповів про цілеспрямований негативний ідеологічний вплив західноєвропейської культури на свідомість слов’янських народів, вихолощення християнських моральних цінностей серед суспільства, особливо серед дітей та молоді, знищення традиційних устоїв православної сім’ї, шляхом введення системи ювенальної юстиції та гендерної політики. Доповідач запропонував духовенству ознайомитися з методичними матеріалами, відеотекою: на історичну, педагогічну, виховну і патріотичну тематики, які підготував Відділ у справах сім’ї Харківської єпархії. Архієпископ Августин дав свої настанови та поділився досвідом пастирської роботи у цій галузі.
Одна з головних тем, яка жваво обговорювалася на зборах – покращення роботи видавничої діяльності єпархії, зокрема журналу «Воскресіння». Архіпастир запропонував духовенству висловити свої зауваження і пропозиції щодо головного офіційного видання єпархії задля його вдосконалення. У ході зборів було розглянуто питання про поповнення членів редколегії. Голосуванням обрано двох нових членів: регента архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Білої Церкви протоієрея Сергія Маркевича та настоятельку Білоцерківського жіночого монастиря святої рівноапостольної Марії Магдалини ігуменю Фотину (Бондаренко).
Другу частину зборів було присвячено практичним настановам для пастирів. Владика дав настанови духовенству, торкаючись тих питань, що можуть виникати у священика у його пастирській діяльності. Для порівняння архієрей зачитав питання, які розглядалися на зборах духовенства у 1981 році, прокоментувавши їх та провівши певні паралелі.
Рішенням зборів було призначено день проведення загальних зборів дружин священиків — 29 вересня 2013 р., початок о 15:00.
Архіпастир подякував священикам за пастирські труди та поблагословив на нові звершення.