Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир і віруючі зустріли Хрест апостола Андрія Первозванного

26 липня до Києва прибув Хрест апостола Андрія Первозванного. Разом зі святинею прибув Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.
Біля Святих Воріт Києво-Печерської Лаври Хрест апостола Андрія Первозванного та Святішого Патріарха Кирила зустріли: Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, єпископат та духовенство Української Православної Церкви, багаточисельні віруючі.
Хрест було перенесено в Трапезний храм в ім’я преподобних Антонія і Феодосія Печерських, де Святіший Патріарх Кирил та Блаженніший Митрополит Володимир відслужили молебень.
Вклонитись Хресту апостола Андрія Первозванного можна буде цілодобово. Для поклоніння святині буде організовано спеціальний окремий підхід – з боку «нижньої» Лаври.
Проводи святині відбудуться 28 липня о 13-00.
Принесення Хреста апостола Андрія Первозванного приурочене до святкування 1025-річчя Хрещення Русі та здійснюється з благословення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила і архієпископа Афінського і Елладського Ієроніма. Хрест зберігається в соборі міста Патри (Греція) на півострові Пелопоннес і є великою святинею всього християнського світу. Хрест супроводжує делегація Елладської Православної Церкви, до складу якої, зокрема, входять митрополит Патрський Хризостом, митрополит Мантинійський і Кінурійський Олександр, іерокірікс Патрської митрополії архімандрит Феодосій (Цицивос), духовенство Патрської митрополії.