Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Митрополит Софроній відзначив заслуги керівників с. Лебедівка у відродженні історичного православного храму

14 липня, по завершенні Божественної літургії й хресної ходи довкола храму на честь Казанської ікони Божої Матері, який відзначив своє 170-річчя й знаходиться в селі Лебедівка Кам’янського району, митрополит Черкаський і Канівський Софроній в присутності всієї громади села вручив високі нагороди Черкаської єпархії УПЦ за особисті заслуги у відродженні цього історичного храму. Слова архієрейської подяки були висловлені, передусім, на адресу Людмили Миколаївни Тетьори, яка очолює місцеве СТОВ «Світанок» – мало не єдине сільськогосподарське підприємство, яке зберегло свої потужності, землі та весь економічний потенціал. Саме завдяки особистій підтримці з боку керівника цього підприємства святий храм було повернуто з небуття, сплюндрованого стану, в якому він перебував під час панування атеїстичної радянської влади.
Вручаючи високу нагороду – орден святого преподобномученика Макарія – Владика Софроній нагадав про велику значущість слів Спасителя про необхідність шукати Царства Божого. Приклад Людмили Миколаївни є живим свідченням істинності цих слів: разом із відродженим храмом Божим в Лебедівці процвітає колективне господарство, сільська школа, заповнений дитячий садочок, місцева бібліотека тощо. Місцеві жителі глибоко переконані, що без цієї енергійної жінки Лебедівку спіткала би сумна доля багатьох сіл, які сьогодні знаходяться в занепаді та на межі вимірання.
Почесною грамотою Черкаської єпархії було також відзначено заслуги сільського голови Василя Івановича Козоріза, який працює пліч-о-пліч як з керівництвом СТОВ, так і всією церковною громадою.
Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ