Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМІЛЬНИЦЬК. Відбулася зустріч духовенства з головою райдержадміністрації

23 липня 2013 року в Хмільницькій райдержадміністрації відбулася зустріч духовенства Хмільницького благочиння на чолі з благочинним району протоієреєм Михаїлом Шикируном з головою райдержадміністрації Олега Томашука.

У ході зустрічі були обговорені питання подальшої співпраці районної влади із духовенством. Зокрема було домовлено наступне: 1 вересня поточного року у всіх загальноосвітніх школах району священники проведуть урок на тему: «Роль і значення Хрещення Київської Русі в подальшому історичному та культурному розвитку держави» та запровадити викладання предмету «Християнська етика» в тих загальноосвітніх школах в яких викладання цього предмету ще не проходило. Також сторони домовилися видати фотоальбом храмів району під назвою «Дорога до храму». В альбомі планується помістити короткі історичні довідки по кожному храму. Також у Хмільницькому районі знову звучатиме православна радіопередача «Благовіст» на хвилях місцевого радіомовлення.

Подібна форма роботи сподобалася як духовенству, так і представникам влади, тому такі зустрічі заплановано проводити раз у півроку, що дасть змогу більш плідно співпрацювати Церкві та Державі.

Прес-служба Вінницької єпархії, Хмільницьке благочиння