Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. У єпархії відсвяткували День Ангела Митрополита Антонія та 1025-річчя Хрещення Русі

23 липня єпархія відсвяткувала 1025-річчя Хрещення Русі та День Ангела митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія.
Цього дня мелодійний передзвін Свято-Покровського кафедрального собору сповістив про початок святкової Божественної Літургії, яку очолив іменинник –   митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній у співслужінні гостей – архієреїв з інших єпархій, що прибули щоб прийняти участь у святкуванні: архієпископа Луганського і Алчевського Митрофана, архієпископа Білгородського Миколая, а також усіх благочинних та священнослужителів – кліриків Хмельницької ти Шепетівської єпархій.
За Божественною Літургією було зачитано Послання Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та Священного Синоду Руської Православної Церкви архіпастирям, кліру, чернецтву й мирянам у зв’язку з 1025-річчям Хрещення Русі.
Після Божественної Літургії відбувся Хресний Хід вулицями міста Хмельницького, який засвідчив живу православну віру на Поділлі.
За роки несіння Архієрейського служіння у   єпархії, митрополит Антоній строгістю і справедливістю, чуйністю і простотою, глибокими знаннями і духовним досвідом заслужив любов, повагу й шану не тільки своєї пастви і священнослужителів, але й серед керівників міста та області, тому з нагоди святкування Дня Ангела та ювілею Архіпастир приймав вітання від керівництва області та міста, Народних Депутатів України, представників громадських організацій і партій, силових структур, медиків, телебачення, культури, банкіри, люди бізнесових кіл і інші особи, які відчувають до архіпастиря Подільського краю самі добрі та теплі відчуття.
Урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Русі продовжились в  Обласній філармонії.
З нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі та Дня Ангела  митрополита Антонія, а також за багаторічну самовіддану душ пастирську працю і благодійну діяльність, вагомий внесок у зміцнення державно-церковних взаємин Голова Хмельницької Обласної Державної Адміністрації Василь Степанович Ядуха вручив митрополиту Антонію ювілейну медаль «1025-річчя Хрещення Київської Русі».