Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Підписано договір про співпрацю молоді Словаччини та Мукачівської єпархії

4 липня у м. Пряшеві (Словаччина) було підписано Договір про співпрацю між Братством православної молоді Словаччини та молоддю Мукачівської єпархії.
Підписааню Договору передувало письмово засвідчене благословення та спільна домовленість двох ієрархів: архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора і архієпископа Пряшівського і Словаччини Ростислава.
Перед підписанням Договору відбулась робоча зустріч з архієпископом Ростиславом представника Мукачівської єпархії, голови Відділу у справах сім’ї та молоді – протоієрея Віктора Палоша, на якій було обговорено плани на майбутнє.
Архієпископ Ростислав засвідчив свою любов та повагу до архієпископа Феодора та висловив сподівання, що «ця співпраця молоді духовно збагатить обидві сторонни».
На зустрічі також були присутні духівник словацької молоді – протоієрей Іоанн Білоруський та президент Братства – Іво Петровай.
Після підписання Договору та Програми на півріччя для протоієрея Віктора Палоша була проведена екскурсія до наступних місць: Митрополичої Ради, Єпархіального управління, кафедрального собору на честь Олександра Невського, офісу Братства православної молодді Словаччини, богословського факультету та семінарії Пряшівського університету та можливих місць проведення молодіжного табору для учасників з Мукачівської єпархїї у серпні цього року на території округу Сніна (Словаччина). Крім того, у духовній семінарії відбулась зустріч з її ректором та секретарем Священного Синоду Православної Церкви Чеських земель та Словаччини протоієреєм Міланом Геркою.