Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Керуючий справами УПЦ очолив освячення собору

30 червня, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній відвідав місто Мукачеве, де з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира очолив освячення новозбудованого собору в ім’я Всіх святих.
Владиці співслужили: керуючий Мукачівською єпархією архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем та духовенство єпархії.
Після відправи освячення розпочалася святкова Божественна літургія, за якою молилися Народний Депутат України В.В. Петьовка, представники влади, парафіяни, гості та прочани з різних міст України. Після завершення літургії митрополит Антоній у своєму архіпастирському слові привітав всіх присутніх зі святом Всіх святих та передав благословення Предстоятеля УПЦ.
На згадку про освячення собору владика Антоній подарував ікону преподобного Серафима Саровського з часткою його святих мощів. У свою чергу, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор щиро подякував архіпастирям, духовенству, чернецтву та парафіянам за участь у священнодійстві.