Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У місті освятили місце під будівництво Свято-Благовіщенського храму

14 липня здійснилась багаторічна мрія православних вірян, які належать до громади Благовіщення Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Луцька, а також їх пастиря – благочинного Луцької округи протоієрея Володимира Літвенчука. Цього дня було освячене місце під будівництво та закладений перший камінь у основу майбутнього Свято-Благовіщенського храму, який буде зведений у сквері, по вулиці Конякіна.
Із благословення митрополита Ніфонта, Чин освячення місця під будівництво храму очолив архімандрит Аліпій Сапіга. Йому співслужили настоятель парафії протоієрей Володимир Літвенчук та клірики Луцького благочиння.
«У вас радісні обличчя, ці посмішки на них… Бажаю, щоб Господь сподобив якнайшвидше звести цей храм, і ви могли тут причащатись Тіла і Крові Христової, єднаючись в Єдине Тіло Христове, в Його Смерті і Воскресінні. І хочу вам сказати ці радісні слова, які несуть радість у кожну християнську душу «Христос Воскресе!», — сказав, звертаючись до присутніх і настоятеля архімандрит Аліпій Сапіга.
«Дорогий отець Аліпій, дорогі отці, брати і сестри. Ми будували «паперовий» храм, оформляючи документи з 2001 року. І ось сьогодні наша мрія здійснилась, розпочалась історія храму, який буде стояти в цьому парку. Наш дорогий владика, через хворобу, не може бути сьогодні із нами, але він переказав своє благословення по-телефону. Він теж переживав за те, щоб тут був храм. Навіть ходив на сесії Луцької міської ради. Щиро вам усім дякую, спаси вас Господи!», — сказав, у свою чергу настоятель протоієрей Володимир Літвенчук.
Батюшка також подякував заступнику начальника управління архітектури і містобудування Луцької міської ради Ярославу Матвіїву: «він всі ці роки фахово відстоював думку, що храм тут має бути, і сьогодні він теж молиться із нами».