Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Голови районних держадміністрацій Волинської області отримали подарунок із нагоди 1025-річчя Хрещення Русі – факсимільні копії Луцького Псалтиря

25 липня голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук подарував факсимільні копії Луцького Псалтиря 1384 року головам райдержадміністрацій області, а також представникам провідних бібліотек краю. Ця факсимільна копія, з благословення митрополита Волинського і Луцького була видана Волинською єпархією, і вже була презентована не тільки Україні, але і за кордоном, зокрема в Росії та Італії.
Сам ця подія приурочена до 1025 річниці Хрещення Київської Русі.
Участь у передачі Луцького Псалтиря очільникам районів області також взяли керуючий Володимир-Волинською єпархією єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
Отець Валентин, зокрема, нагадав, що цього року факсимільна копія Луцького Псалтиря була презентована Предстоятелю нашої Церкви Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Володимиру, а також Президенту України Віктору Януковичу.
А нещодавно Луцький Псалтир був презентований у Мілані та Римі. Отець Валентин також зауважив, що наразі планується презентувати цю книгу і у Страсзбурзі, в Раді Європи.
«І ми будемо дарувати ці книги навчальним закладам нашої Держави. Не просто, щоб вони лежали, а щоб із ними могли знайомитись усі ті, хто цікавиться нашою духовною історією», — зауважив отець Валентин.
В свою чергу голова Волинської ОДА Борис Клімчук наголосив, що відзначення 1025 річниці Хрещення Київської Русі є державним і всенародним святом. «Ми тоді увійшли у сім’ю християнських народів, долучились до цивілізації. І це була колосальна реформа епохального значення», – підкреслив Борис Клімчук.
«Бажаю усім, щоб це пройшло із радістю в наших серцях. А наш хреститель святий рівноапостольний князь Володимир зараз із нами, і ми знаємо, що його молитвами Господь благословлятиме нашу землю», — додав єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир.