Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У рамках святкування ювілею 1025-річчя Хрещення Русі відбулося освячення відреставрованого «пам’ятника Хрещення Русі»

28 липня, у рамках святкування ювілею 1025-річчя Хрещення Русі, відбулося відкриття відреставрованого нижнього пам’ятника святому Володимиру Великому, більш відомого як монумент Магдебурзького права, який також називають «пам’ятник Хрещення Русі».
На церемонії відкриття були присутні віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.
Церемонія відкриття розпочалася співом хору Київських духовних шкіл.
З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній звершив чин освячення каплиці, що знаходиться безпосередньо у Колоні.
Його Високопреосвященству співслужили: голова Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба та секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук.
Після завершення освячення владика Антоній звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом та передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.
Колона Магдебурзькому праву — монумент на честь повернення Києву Магдебурзького права. Відомий також як Пам’ятник Хрещення Русі і Нижній пам’ятник святому рівноапостольному князю Володимиру. Монумент був встановлений в 19 столітті. За переказами, на місці розташування пам’ятника князь Володимир хрестив своїх дітей.