Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Сестринство милосердя на честь Святих Царствених Мучениць відзначило 4-ту річницю свого заснування

17 липня в день пам’яті Святих Царствених страстотерпців в Київській міській клінічній лікарні № 6 у «Медмістечку» відбулися заходи з нагоди річниці заснування сестринства милосердя на честь Святих Царствених мучениць, що діє при лікарняному храмі Святого Архістратига Божого Михаїла.
Після Божественної літургії та молебню була проведена акція милосердя, в ході якої сестри відвідали хворих та передали їм благодійну допомогу. Окрім цього присутні на святкуванні мали змогу прослухати просвітницьку лекцію «Маловідомі сторінки життя та благодійна діяльність Царської Сім’ї».
Заходи відбулися в рамках співпраці Синодальних відділів – Відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів та Відділу благодійності та соціального служіння. Духівник сестринства — заступник голови Синодального медичного відділу та настоятель храму Архістратига Божого Михаїла у «Медмістечку» протоієрей Геннадій Батенко передав сестрам подяку від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та його благословення на продовження несення їх нелегкого послуху. За роки свого служіння сестри не тільки допомагали хворим під час їх лікування, але і здійснювали їх соціальний супровід, надаючи допомогу з оформлення інвалідності та в отриманні відповідних соціальних виплат. Цього року сестри милосердя прийняли також активну участь у освітній програмі Синодального відділу благодійності з підготовки волонтерів для системи охорони здоров’я з надання медичної допомоги хворим.