Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ нагородив народного художника України Людмилу Мєшкову орденом святої великомучениці Варвари І-ступеня

5 липня у виставкових залах пам’ятки архітектури ХІІІ ст. «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська» відбулося урочисте відкриття виставки «Натхнення під покровом Святої Софії – Премудрості Божої» народного художника України Людмили Мєшкової.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь у відкритті взяв секретар по м. Києву Київської єпархії протоієрей Віктор Іващук.
Отесь Віктор від імені Його Блаженства привітав Людмилу Іванівну з 75-річчям та вручив орден святої великомучениці Варвари І-ступеня.
Захід також відвідав Прем’єр-міністр України Микола Азаров.
В двох виставкових залах розміщені понад 130 робіт майстрині – панно, ікони, ескізи та фотографії. Перлиною експозиції є ескіз відомого керамічного панно, яке прикрашає Штаб-квартиру ЮНЕСКО в Парижі (Франція). Основу експозиції виставки складають декоративні керамічні композиції, портрети, ікони. Зокрема, портрети Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, славетного українського оперного співака Анатолія Солов’яненка, видатного українського хірурга-кардіолога Миколи Амосова та багатьох інших. Грандіозні керамічні панно Людмили Мєшкової прикрашають Будинок кіно і Будинок архітектора у Києві, Київський головпоштамт; її роботи оздоблюють готелі, входи до житлових будинків в багатьох районах Києва та інших міст України. Також Людмила Іванівна створила стінописи в столичних храмах Андрія Первозванного на Салютній площі та Різдва Христового на Оболоні.