Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального військового відділу відправив молебень перед початком Військового паломництва «Шляхами Хрещення Русі»

18 липня голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин та генерал-майор міліції Володимир Степаненко відвідали Блаженнішого Митрополита Володимира, щоб узяти благословення на організацію та проведення Військового паломництва «Шляхами Хрещення Київської Русі», яке відбудеться з 19 по 28 липня.
Після цього архієпископ Августин відправив молебень перед початком доброї справи.
За день до відльоту до Афін у Свято-Михайлівському храмі, що на території окремого Полку Президента України, зібралися учасники паломницької групи: армійські священики, військовослужбовці та правоохоронці, щоб помолитися та взяти церковне благословення на цю справу.
У рамках подорожі, представники Синодального військового відділу відвідають Грецію, Туреччину, а звідти вирушать до міста Севастополь, для участі у заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
27 липня о 15:00 з Графської пристані вирушить Хресний хід зі святинями, які привезуть з Константинополя (Стамбула) морем учасники Військового паломництва. Він завершиться урочистим богослужінням у Володимирському соборі у Херсонесі.