Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В галереї “Соборна” відкрилася фотовиставка “Хрещенню Русі – 1025 років” та пройшов концерт автора-виконавця пісень духовної тематики Світлани Потери

14 липня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у галереї «Соборна» було відкрито персональну виставку робіт краматорського фотографа Ігоря Граченка «Хрещенню Русі – 1025 років». Представлені знімки об’єднують головні значні події церковного життя України та Росії – минулі святкування Хрещення Київської Русі, візити Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну, служіння Блаженнійшого Митрополита Володимира та ін. Під час перегляду всі присутні мали змогу поспілкуватися з автором експозиції. Цей проект став десятою виставкою краматорського фотографа.
Цього ж дня в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі відбувся концерт автора-виконавця пісень духовної тематики Світлани Потери. Співачка презентувала свій новий компакт-диск «Святорусье или Насади виноградник, Господь», який став дев’ятим у її творчості. У виконанні Світлани прозвучали пісні «Крещение Великого князя Владимира», «Святому апостолу Андрею», «Святорусье», «Прощенное воскресенье» та ін., що були створені у співавторстві з відомою православною поетесою та публіцистом Тетяною Шороховою.