Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Августин освятив Хрест на місці майбутнього будівництва храму на території Національної академії внутрішніх справ

16 липня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі, в Національній академії внутрішніх справ було встановлено та освячено Хрест на місці майбутнього будівництва храму на честь святого Архістратига Михаїла.
Чин освячення Хреста очолив голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин.
Владиці співслужили заступники Синодального військового відділу архімандрит Лука (Винарчук) та протоієрей Віталій Приходько, настоятель домових храмів при НАВС.
На богослужінні молилися ректор НАВС генерал-лейтенант міліції Валентин Коваленко, офіцери та курсанти, до яких владика Августин звернувся з промовою, торкнувшись теми духовної опіки співробітників органів внутрішніх служб, як запоруки їх достойної поведінки в суспільстві.
При Національній академії внутрішніх справ на разі функціонують чотири храми, два з яких домові, та одна каплиця, які розташовано у різних структурних підрозділах НАВС, однак типового кам’яного храму немає, який і вирішено звести при Навчально-науковому інституті підготовки кадрів для підрозділів слідчих органів та кримінальної міліції НАВС.