Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У місті вшаниували пам»ять небесної покровительки — Анастасії Римлянині

26 червня, в день пам’яті великої угодниці Божої святої преподобномучениці Анастасії Римлянині, відбулися щорічні урочисті торжества з нагоди престольного свята Житомирського Свято-Анастасіївського жіночого ставропігійного монастиря. Для Житомира та його вірян це свято особливе і знаменне, адже преподобномучениця являється покровительницею древнього міста.
У день вшанування небесної покровительниці міста Житомира, біля мальовничого головного собору обителі була звершена святкова Божественна літургія. На запрошення ігумені монастиря, матушки Михаїли, євхаристичну молитву розділили між собою три архіпастиря: митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та архієпископ Городницький Олександр. Владикам співслужило духовенство єпархії. Не дивлячись на будній і спекотний день, в обителі зібралося чимало вірян. Богослужіння оспівував хор юнних студентів Рівненського музичного училища.
Із настановчою проповіддю, після читання Євангелія, до богомольців звернувся митрополит Іриней. Владика підкреслив смиренний та подвижницький спосіб життя угодниці Божої Анастасії і закликав вірян уподоблюватися святій, частіше відвідувати Божий дім, не забувати віри наших предків, а також бути прикладом для майбутнього покоління.
У закінчення торжества був відслужений подячний молебень, після чого архіпастирі привітали ігуменю та сестер, а також усіх присутніх із Пасхою обителі, побажали у мирі та міцності духовній і фізичній, молитвами та ходатайством преподобномучениці Анастасії Римлянині ще багато років прославляти Творця та тих, хто стоїть у Його небесного Престолу.