Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архієпископ Никодим відвідав колишній колгосп-мільйонер

Невелике село Тютюнники на Чуднівщині, колись гриміла слава колективного господарства на всю республіку а тепер як скрізь, село ледь зводить кінці з кінцями. Не дуже розуміють люди що Податель всіх благ жде нашого звернення, нашого стуку у двері.
Двадцять років тому молодим священиком прийшов отець Зіновій у Тютюнники. Почав свою службу з будівництва храму, всього було за ці роки у житті отця Зіновія, а головне Господь був поряд і допомогав. Пролетіли роки, зміцніла община змогли зробити ремонт. На двадцяту річницю заснування церковної общини первоверховних апостолів Петра і Павла зібрались численні гості. Вистелили квітами дорогу хвилюється народ, чекають дорогого Владику Никодима…
Вдарили дзвони, вручили запашний коровай. Дорогому гостю, настоятель сказав привітальне слово і полилася до небес молитва. Владика з молитвою на оновлення церкви, обійшов і окропив весь храм апостолів Петра і Павла, тим самим звершивши чин малого освячення. Святкове богослужіння супроводжували два хори, по закінченні літургії з повчальним словом до присутніх прихожан звернувся архієпископ Никодим.
Були вручені грамоти Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира прихожанам, котрі активно допомагали в ремонті та благоустрої храму.