Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Свято першого снопа на Ковельщині

Хліборобська праця є однією із найважливіших для суспільства. В усі часи відношення до хліба, до хліборобської праці у кожній українській родині прищеплюється дітям ще змалку. А на зажинки виходила на колосисту ниву вся родина. Недарма кажуть, що добру справу слід гідно і розпочинати, і завершувати.
13 липня на базі ТзОВ «В.Прометей» відбулося районне свято першого снопа, яке стало символічним початком цьогорічної жнивозбиральної кампанії в Ковельському районі.
Щоб благословити добру справу організатори запросили єпископа Володимира та священиків району.
На святі були присутні голова райдержадміністрації Сергій Матяшук, голова районної ради Петро Якубук, керівники сільськогосподарських підприємств, окремі керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, установ, організацій та служб району.
Було відслужено молебень на початок доброї справи, після якого священнослужителі благословили техніку та хліборобів.
Біля розташованої на полі зернозбиральної техніки обряд «зажинки» розпочався виступами самодіяльнихаматорських колективів Поповичівської, Мельницької сільських рад та працівників районного будинку культури. Жінки в українському одязі нажали серпами дозрілої пшениці та зв’язали перший сніп.