Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Єпархія відзначила день тезоімеництва владикі Августина

28 червня, пам’ять блаженного Августина, єпископа Іппонійського, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві відбулося святкове Богослужіння з нагоди дня Тезоімеництва Керуючого єпархією, архієпископа Білоцерківського і Богуславського Августина.
Божественну літургію очолив Керуючий справами УПЦ  митрополит Бориспільський Антоній. Йому співслужили:   митрополити і архієпископи: Тернопільський і Кременецький Сергій, Миколаївський і Очаківський Питирим, Хустський і Виноградівський Марк, Луганський і Алчевський Митрофан, Білоцерківський і Богуславський Августин, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим; Преосвященніші єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Бердянський і Приморський Єфрем, а також благочинні і духовенство єпархії та гості з інших єпархій.
Богослужіння супроводжувалося чудовим співом архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Білій Церкві під керівництвом протоієрея Сергія Маркевича.
Після Літургії проспівали тропарі, кондаки та величання Пятидесятниці і святителю Августину, молитву, якому виголосив митрополит Антоній. Потім прозвучало уставне многоліття.
Далі митрополит Антоній привітав від імені Блаженнішого Митрополита Володимира та від себе особисто імениника, побажавши йому Божої допомоги і надалі так же ревно і успішно звершувати архіпастирське служіння на благо нашої Святої Церкви, Батьківщини і боголюбивого українського народу, а також подарував святу панагію.
У відповідь архієпископ Августин подякував митрополиту Антонію за участь у Богослужінні, яке він очолив, за теплі вітання і добрі побажання та подарував йому дорожню іконку, зауваживши, що владиці митрополиту доводиться багато подорожувати. Правлячий архієрей також подякував архієреям-гостям, духовенству, парафіянам собору та всім гостям, що молитовно і духовно розділили з ним радість свята.
Після цього владику вітали священно- і церковнослужителі, представники влади, силових структур, освітяни, діячі культури, гості з Києва, Львова і Білорусі.
Прес-служба Білоцерківської єпархії