Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Єпископ Боголєп освятив дитячу лікарню

15 лютого, у день Всесвітнього дня православної молоді, Преосвященнійший Боголєп, єпископ Олександрійський і Світловодський, освятив Олександрійську міську дитячу лікарню. В освяченні взяли участь: благочинний Олександрійського округу, протоієрей Анатолій Штанько; протоієрей Михайло Бабурко;ієрей Олександр Кривко.
На освяченні були присутні: завідуюча лікарні Олена Валентинівна Відюкова, дитячі лікарі, зокрема, Тетяна Петрівна Чорна та Валентина Володимирівна Коваленко.
Як правило, у Всесвітній день православної молоді перш за все готуються концертні програми чи інші урочистості, направлені на здорову частину молоді, а діти і молоді люди, які знаходяться у лікарнях, інколи, тільки чують про них, але взяти участі не можуть. Як тільки боляче дивитися на сльози хворої дитини і невтішну материнську скорботу про своє чадо, як багато виникає питань у переповненому сльозами серці молодої людини, яка тільки починає життєвий шлях, а вже зустрічає випробування, перед якими безсилий будь-який вік і положення. До кого ж звернути біль душі? Хто дасть втіху і вселить віру у завтрашній день, як не Господь наш. Саме тому, у цей день Владика Боголєп звернув першочергову увагу на дітей, які знаходяться в Олександрійській міській лікарні, адже фізично і духовно здорове молоде покоління, виховане в дусі віри, надії і любові – запорука благословенного Богом майбутнього.
протоієрей Віталій Коваленко