Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ.Митрополит Ніфонт зустрівся з послом України в Росії В.Ю.Єльченко

8 лютого відбулася зустріч Посла України в Російській Федерації В.Ю.Єльченка з Митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом на чолі делегації Волинської Єпархії Української православної церкви. Перебування українських релігійних діячів в Москві було пов’язане з презентацією в російській столиці першого факсимільного видання рукописного «Луцького Євангелія», яке було створене на волинській землі у XIV сторіччі.
Завдяки зусиллям українських священників оригінал «Луцького Євангелія» було віднайдено в книгосховищі Російської державної бібліотеки, і згодом це унікальне видання, за домовленістю з російською стороною, було відтворене у максимально точній копії та видане у Києві накладом в 1 тис. екземплярів.
В.Ю.Єльченко відзначив велику роботу, проведену Волинською Єпархією УПЦ, у приверненні уваги громадськості до української духовної і релігійної спадщини та популяризації цього мистецького скарбу в нашій державі та за кордоном. Посол України висловив пропозицію щодо надання сприяння з боку українських дипломатичних установ в РФ в організації презентації «Луцького Євангелія» в інших російських містах.
За інформацією Митрополита Ніфонта, у найближчих планах Волинської Єпархії УПЦ презентація цього видання в Італії, а також проведення роботи з передруку «Луцького Псалтиря» XIV сторіччя – іншого древнього артефакту, оригінал якого зберігається у Флорентійській бібліотеці.
Посол України в РФ з вдячністю прийняв подарунок від гостей українській дипустанові – примірник «Луцького Євангелія».