Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Освячення Свято-Хрестовоздвиженського храму у Сінгурях

14 лютого, в селі Сінгурі Житомирського району, відбулася довгоочікувана, радісна та по-особливому значима подія — освячення місцевого Свято-Хрестовоздвиженського храму та звершення першої Божественної літургії на новоосвяченому престолі.
Перед початком молитви, духовенство та прихожани парафії вже чекали на свого улюбленого архіпастиря — архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима. Настоятель храму, ієрей Олександр Захарчук, зустрічаючи Владику з Хрестом, зазначив важливість події цього дня для усіх жителів селища, а також попросив благословіння та святительських молитов.
Після урочистої зустрічі і облачення на кафедрі Владика Никодим очолив чин освячення престолу та новозбудованого храму. Святкове дійство зібрало доволі велику кількість вірян, маленьких діточок, гостей із обласного центру та навколишніх сіл.
За святою Євхаристією, його Високопреосвященству співслужили: духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), благочинний Житомирського районного округу прот. Богдан Лядобрук та священство благочиння. Своїм мелодійним та благодатним співом, місцевий хор налаштовував душу кожного на смиренну, сповнену любові і терпіння молитву.
Побудова Хрестовоздвиженського храму видалась доволі нелегкою, жителі селища приклали усі зусилля для того щоб сьогодні і постійно віруючі мали змогу приходити у дім Божий та підносити свої молитви до всемогутнього Творця. Храм став справжнім духовним епіцентром, головною дорогоцінною перлиною для кожного православного жителя села.
По завершенні богослужіння був відслужений подячний молебень, після чого із напутнім словом настанови до присутніх звернувся Владика Никодим. Архіпастир підкреслив важливість відвідування та спільної молитви саме у храмі Божому для кожного християнина, а також привітав усіх із пам’ятною подією. Меценатам та помічникам, силою та жертвами яких повстав Свято-Хрестовоздвиженський храм, Владика вручив почесні грамоти.
Настоятель парафії, ієрей Олександр подякував його Високопреосвященству за звершений чин освячення і піднесені святительські молитви, побажав духовної та фізичної наснаги на нелегкому архіпастирському шляху.