Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архієпископ Никодим на збори благочинних єпархії довів до відома рішення Архієрейського собору РПЦ

8 лютого, у Свято-Успенському архієрейському соборі, що на Подолі, під головуванням правлячого архієрея, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, відбулися єпархіальні збори благочинних.
На зібрані традиційно були присутні серетар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії, архім. Гавриїл (Вардаєв), намісник Тригірського чоловічого монастиря, архім. Галактіон (Корінчук), а також керівники і секретарі єпархіальних відділів.
На початку засідання владика коротко ознайомив духовенство із статистичними данними та з положенням справ в єпархії на поточний період, розповів про сьогодення і про плани на майбутнє.
Владика довів до відома присутніх інформацію про проходження та підсумки Освященного Архієрейського Собору Руської Православної Церкви, який відбувся 2-5 лютого в Москві, зачитав послання Святішого Патріарха Кирила. Також архіпастир підбив підсумки Різдвяних вечорів колядок проведених по благочиннях та зокрема в місті Житомирі.
В ході наради були порушені питання соціального служіння, літургійного життя, дисциплінарного характеру і загального порядку здійснення треб на парафіях, особливу увагу було приділено духовному, та морально-етичному вдосконаленню священнослужителів.
У процесі роботи зібрання також обговорювалися й інші аспекти церковно-релігійного життя православних віруючих єпархії.