Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. День православної молоді у місті

17 лютого у Вінниці конференц-зал «Панорама» зібрав представників усіх «молодіжок» храмів міста та районних центрів єпархії для святкування Дня православної молоді.
В першу чергу присутнім було продемонстровано презентацію реорганізованого Молодіжного відділу Вінницької єпархії, який зазнав змін у своїй структурі в 2012 році. Далі нові «молодіжки», які продовжують організовуватися на парафіях міста, також представили себе короткими презентаціями.
Після цього відбувся інтелектуальний конкурс «Православний ерудит». Кожна молодіжна організація висунула свої команди, які змагалися між собою в знанні Священного Писання та Православного Катехізису. Підсумки конкурсу підбив один з членів журі – керівник Місіонерського відділу єпархії протоієрей Віталій Голоскевич. Серед 13 заявлених команд найкращою виявилася команда «молодіжки» Хресто-Воздвиженського храму м. Вінниці. Друге і третє місце розподілили також вінничани. А саме: команда Спасо-Преображенського собору та храму Святителя Луки Кримського відповідно. Переможці отримали від єпархіального Молодіжного відділу Дипломи та цінні подарунки. А всі решта, хто приймав участь, -  подячні грамоти  та заохочувальні призи.
У перервах між презентаціями та раундами конкурсу присутніх радували своїм співом та грою на музичних інструментах Назарій Давидовський, Руфіна Добровольська, Анастасія та Анна Науменко, Антон Кавалер та Ростислав Гаврилюк.
Після цього керівник Молодіжного відділу Вінницької єпархії архімандрит Флавіан (Рішко) подякував усім, хто долучився до святкування Дня православної молоді та взяв участь у конкурсі «Православний ерудит». Також отець Флавіан представив гостя, який прибув на свято з міста Києва. З православною молоддю Вінниці в цей день зустрівся співорганізатор та постійний ведучий «молодіжки» Свято-Троїцького Іонинського монастиря міста Києва, заступник головного редактора журналу «Отрок.ua» архімандрит Іоасаф (Перетятько). Після вступного слова отець Іоасаф вислухав та дав відповіді на усі запитання, які виникали у глядачів.