Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛОРУСЬ. Делегація Синодального молодіжного відділу взяла участь у ХІІІ Міжнародному фестивалі православної молоді «Браття»

З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира делегація Синодального відділу УПЦ у справах молоді взяла участь у роботі ХІІІ Міжнародного фестивалю православної молоді «Браття», що відбувся з 3 по 10 лютого в м.Ґродно, Білорусь.
Очолював представництво голова Синодального молодіжного відділу єпископ Обухівський Іона. У складі делегації також були перший заступник голови архімандрит Іоасаф (Перетятько), заступник із взаємодії зі скаутськими організаціями протоієрей Іоанн Тронько та інші.
Усього в заході взяли участь близько 170 представників із Білорусі, України, Росії, Сербії, Польщі та Литви.
На церемонії урочистого відкриття фестивалю «Браття» було зачитано послання Блаженнішого Митрополита Володимира до учасників.
За сім днів роботи форуму члени делегації УПЦ провели дискусії та міні-бесіди з гостями фестивалю, а також зустрічі зі студентами місцевих вищих навчальних закладів.
Окрему бесіду було присвячено роботі з молоддю, яка ведеться в Українській Православній Церкві. Ведучий заходу єпископ Іона розповів про основні напрямки діяльності очолюваного ним Синодального молодіжного відділу УПЦ, про соціальну активність православної молоді та досвід консолідації молодіжних організацій у регіонах.
7 лютого представники з України долучилися до дискусії «Церква і ЗМІ», яку провів журнал «Поколение». В обговоренні взяли участь єпископ Іона, як головний редактор православного журналу для молоді «Отрок.ua», та архімандрит Іоасаф, як заступник головного редактора.
9 лютого єпископ Іона спільно з архієпископом Гродненським і Волковиським Артемієм, головою Об’єднання молоді Білоруської Православної Церкви, звершили нічну Божественну літургію в одному з найдавніших храмів Білорусії — Колозькій церкві в ім’я святих мучеників Бориса і Гліба (ХІІ ст.). Особливістю богослужіння, за яким молилися учасники та гості зимового форуму, стало спільне виконання присутніми усіх богослужбових піснеспівів. Бажаючі мали можливість заздалегідь отримати тексти літургічних співів та під управлінням диякона долучитися до хорового супроводу служби.