Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У Зимненському монастирі зібралися лікарі-офтальмологи з усієї України

16 лютого, в Святогорському Успенському Зимненському жіночому монастирі відбулася всеукраїнська конференція лікарів-офтальмологів.
Близько двохсот провідних спеціалістів-офтальмологів з усіх куточків України зібралися у древню обитель, щоб у колі фахівців обсудити проблеми, поділитися досвідом та ознайомитися з найновішими винаходами та дослідженнями в офтальмологічній галузі.
Сьогодні ми вдесяте проводимо конференцію в стінах монастирів і вп’яте саме у Зимненській обителі, – розповідає організатор заходу, головний офтальмолог України Сергій Олександрович Риков, – древня обитель наснажує кожного, хто переступає її поріг, а Божа благодать, що витає тут окрилює та надихає на працю і поміч людям. Немаловажне й те, що стараннями матінки Стефани тут створено прекрасні умови для проведення подібних заходів.
Розпочалася конференція молебнем в Успенському соборі обителі. Після молитви перед чудотворною Зимненською іконою Божої Матері, отримавши благословення священика, лікарі перейшли у новий монастирський готель, у конференц-залі якого і розпочалося засідання.
В роботі форуму брали участь провідні офтальмологи України: С. О. Риков (Київ), О. П. Вітовська (Київ), П. А. Бездітко(Харків), С. А. Сук (Київ), А. Гудзь (Львів), які представили колегам свої наукові напрацювання та найновіші методики профілактики, діагностики та лікування очних захворювань.
Як відомо, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, з ініціативи Асоціації дитячих офтальмологів України та особисто Сергія Рикова при Зимненській обителі вже багато років діє офтальмологічний кабінет, де щосуботи та щонеділі лікарі з обласного центру приймають хворих. Кабінет оснащений найсучаснішою технікою – це дає можливість ґрунтовного дослідження та діагностики хворих. Усіх хворих тут приймають безкоштовно.
До речі, того дня столичні професори, що приїхали на конференцію, вели прийом хворих у перервах засідань.
Протодиякон Віктор Мартиненко