Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧІВЕ. Відбувся тренінг – семінар: «Церква і медицина: зупинимо туберкульоз разом!»

27 листопада, як раніше й анонсувалося  Мукачівська Православна єпархія на запрошення благодійного фонду «Інтелектуальна перспектива» взяла участь в тренінгу – семінарі: «Участь Церкви у протидії епідемії туберкульозу».
Загальною метою заходу було привернення уваги, як авторитетних людей, до чиєї думки дослуховуються громадяни, так і широкої громади заради досягнення спільної мети – подолання епідемії туберкульозу в Україні.
Тренінг-семінар ставив собі за мету допомогу священослужителям в наданні конкретних алгоритмів роботи з населенням, медичними та соціальними службами реалізація яких здатна покращити ситуацію в області на захворюваність на туберкульоз.
Участь в тренінгу-семінарі взяли Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський та понад 35 священнослужителів Мукачівської єпархії.
Тренінг-семінар проходив у конференц-залі готелю “Дует-плюс». Адреса: Ужгород, вул. Кошицька, 6.
Метою та завданням тренінгу-семінарі «Участь Церкви у протидії  епідемії туберкульозу»були:

Підвищення рівня знань учасників тренінгу-семінару, щодо особливостей туберкульозу, як соціального захворювання, шляхів інфікування ТБ, засобів захисту, методів профілактики, особливостей ко-інфекції та небезпеки перерваного лікування.

  Визначення шляхів взаємодії Церкви та державних установ щодо профілактики ТБ та лікування ТБ –хворих;

Визначення форм профілактичної роботи священнослужителів як безпосередньо в  церковних приходах, так і поза їх межами.

У роботі семінару взіяв участь протоієрей Георгій Захарченко, благочинний храмових лікувальних закладів Дніпропетровської єпархії УПЦ, заслужений працівник охорони здоров’я, який виступив перед присутніми з доповіддю на тему: «Християнський поглядна хворобу та здоров’я. Християнська концепція відношення до хворого та до хвороби, як світогляднаоснова участі у загальнодержавній програмі протидії туберкульозу в Україні».