Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Волинському православному братству тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського – 3 роки!

«Краще тверезе життя», — таку назву мав просвітньо-інформаційний захід, який з благословення високопреосвященнішого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відбувся у Палаці Культури Луцька двадцять сьомого листопада, з нагоди третьої річниці заснування Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського.
Участь у заході взяли: митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, голова Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського протоієрей Степан Ярема, ректор ВДС протоієрей Рустки Капауз та вихованці цієї духовної школи. Долучились також головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Петро Гайдучик та майстер спорту міжнародного класу з кульової стрільби, Дефлімпійський чемпіон Олександр Колодій.
«Невидима складова діяльності нашого братства – допомога стражденним, які впали в залежність від недугу пияцтва. В цьому розумінні храм Божий, Церква є тим своєрідним «місцем реабілітації» — через віру в Бога, Таїнства церковні люди знаходять звільнення…а видима складова — це різноманітні заходи, які ми проводимо», — сказав протоієрей Степан Ярема.
Отець Степан також коротко розповів про діяльність Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського. Так братство посіло І місце в луцькому міському конкурсі соціальної реклами в номінації «друкована літературна продукція».Слід зауважити, що в цьому році в обласному центрі було проведено два широкомасштабних заходи з пропаганди тверезого способу життя – виступ відомого КВНщика, ведучого розважальних програм Євгена Сморигіна, який відбувся 3 червня на свято Трійці, та «Свято тверезості» шістнадцятого вересня. Проводились і різноманітні круглі столи та лекції в навчальних закладах.
Присутні на заході також мали нагоду переглянути і фільм «Обираймо здорове життя». Який був створений Волинською Телерадіокомпанією на замовлення Волинської єпархії УПЦ з ініціативи Волинського православного братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського.
«Проблема алкоголізму зараз дійсно існує в суспільстві. В роки моєї юності хлопці і дівчата вперше випивали спритне на випускному вечорі, а зараз є нормою, коли навіть дівчата того дня просто напиваються…і тому коли до мене звернулись протоієреї Валентин Марчук, який є головою інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії, та Степан Ярема я не могла не відгукнутись», — зауважила автор фільму Тамара Куліш.
Сама стрічка на докладних приладах демонструє згубну дію алкоголю на людський організм, та приклади успішного життя без спиртного. Учасником фільму став і митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, який розповів про те, що алкоголь руйнує не тільки людське тіло, але і губить безсмертну душу людини.
«Звичайно діяльність нашого братства тверезості зараз це поки, що «крапля в морі». Але краплинка до краплинки – струмок, струмочок до струмочка – річка. А річка до річки – море. Можливо дехто і не розуміє, каже «щось священики собі придумали». Але ми віримо, що ця робота матиме результат», — наголосив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.