Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Августин взяв участь у святкуванні Дня залізничника

2 листопада на території 195 центральної бази Державної спеціальної служби транспорту у м. Києві відбулися урочисті заходи з нагоди Дня залізничника. У святі, на запрошення Голови Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенанта Миколи Малькова, взяв участь Голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин.
Архієрей привітав військовослужбовців Держспецтрансслужби з професійним святом та висловив впевненість, що вони гідно служать українському народу.

Довідка. Працівники залізничного транспорту України відзначають своє професійне свято 4 листопада. Саме в цей день 1861 року, на територію сучасної України — до Львова — прибув перший потяг. Він з’єднував Відень, Краків, Перемишль і Львів. Зараз «Укрзалізниця» — це 6 залізниць (Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-західна, Придніпровська), яка об’єднує всі області України. Кожен рік з 1684 станцій відправляються в дорогу 500 млн. пасажирів. Державна спеціальна служба транспорту Міністерства інфраструктури України забезпечує стійке функціонування національної транспортної системи, зокрема залізничних шляхів.