Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЕВ-ИЕРУСАЛИМ. Предстоятель УПЦ выразил поддержку Патриарху Иерусалимскому Феофилу III и предложил помощь в решении проблемы вокруг храма Воскресения Христова

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ
БЛАЖЕННІШОМУ ФЕОФІЛУ ІІІ
ПАТРІАРХУ СВЯТОГО ГРАДА ЄРУСАЛИМА ТА УСІЄЇ ПАЛЕСТИНИ

Ваше Блаженство!
Із тривогою нами було сприйнято звістку засобів масової інформації а також відповідальних осіб Єрусалимської Патріархії, що за певних обставин під загрозою припинення доступу віруючих опинилося найсвятіше для усього християнського світу місце – Храм Воскресіння Христового та святині, що знаходяться під його сінню.
У багатьох єпархіях Української Православної Церкви, де згідно Вашого Благословення та благословення Священного Синоду Єрусалимської Патріархії перебувала чудотворна ікона Плащаниці Пресвятої Богородиці, Преосвященні владики разом із щирими словами подяки висловлюють також і велику стурбованість вищезгаданими подіями в Святому Граді.
З огляду на це шанобливо просимо Ваше Блаженство задля підтримки Святої Єрусалимської Церкви, в скрутну для Неї хвилину прийняти від вірних Української Православної Церкви благодійну матеріальну допомогу.
Прохаючи молитов у Єрусалимських святинь,

+ ВОЛОДИМИР
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ